Výnimočná patentovaná zmes aktivovaných bezlepkových obilnín, orechov, semienok, ovocia goji a vlákniny psyllium. Je aktivovaná, bezlepková, zásaditá, naturálna - 100% RAW. Kompletný zdroj informácii o HRYZKE je na www.hryzka.sk. Jednoducho povedané výživné, chutné a zdravé raňajky pre celú rodinu.

Pri použití zľavového kódu TNJK01 budeš mať pri každom nákupe HRYZKY cez e-shop zľavu 5%. Je časovo neobmedzený a platí aj pre opakované nákupy. Pri objednávke je potrebné zadať kód do kolonky "Uplatniť zľavový kód" a kliknúť na tlačidlo "Prepočítať".



do e-shopu  

Recept na Pohánkovú "jogobellu"

Autor: Katka Dátum: 16.11.2014 Zobrazenia: 2320 x

Výsledok je na oko aj na chuť veľmi príjemný :)

Pohánka patrí u mňa a Petríka k stálici, ktorú si doprajeme cca 2-3 x do týždňa. Z hľadiska rýchleho trávenia a maximálneho využitia živín ju konzumujeme surovú - namočenú na 24 hodín vopred. Po dlhodobejšom receptovom experimentovaní sa nám najviac osvedčila v podobe kaše na sladko - s ovocím, čím chuťovo plne nahrádza a výživnou hodnotou predchádza sladené mliečne jogurty alebo aj deťmi obľubovanú krupičnú kašu.

Pohánkovú jogobellu "s extra veľkými kúskami ovocia" ;) najčastejšie jedávame po výraznejšom športovom výkone (beh v horách, turistika, ...) pre rýchlu regeneráciu, pretože výborne zasýti a vysokým obsahom sacharidov pomáha efektívne dopĺňať zásoby glykogénu v pečeni a svaloch. Pohánka nezaostáva ani množstvom vitamínov - obsahuje rutín (vit. P), ktorý pôsobí blahodárne na cievy a srdce, vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), B3 (niacín), E a C. Z radu minerálov sú to najmä zinok, meď, horčík, železo a ďalšie. Má vyváženú skladbu 18 aminokyselín. Výhodou je aj to, že neobsahuje lepok.

V obchodoch môžete nájsť dve varianty pohánky - svetlej a tmavej. Do tohto receptu potrebujete svetlú "natural" - tá je lúpaná mechanicky a dokáže vyklíčiť. Tmavá je lúpaná parou, nenakličuje a chuťovo sa k ovociu tiež veľmi nehodí.

Čo na prípravu kaše potrebujeme?
-mixér
-400 gramov 24 hodín vopred namočenej pohánky (svetlá lúpaná)
-4 banány (dozreté, bodkované)
-voda
-ovocie na dozdobenie (na hornej fotke 2 veľké jablká, goji - kustovnica čínska)
-mleté nepražené kakao

24 hodín vopred namočená pohánka - svetlá, lúpaná mechanicky, nie parou a vyklíči
Postup (na prípravu kaše 2 l objemu):

Svetlú pohánku namočíme cca 24 hodín pred konzumáciou a 1 až 2-krát počas tejto doby prepláchneme (napr. cez sitko). Prepláchnutú pohánku šupneme do mixéra (alebo do vhodnej nádoby pre ponorné typy) a pridáme toľko vody, aby nám to mixér pekne zobral. Množstvo vody záleží na Vás - či chcete pohánkovú kašu hustejšiu alebo redšiu, napr. ako nápoj vo fľaške v práci, na výlete.) Ja zvyknem dolievať cca 2 - 4 dcl. Rozmixujeme.

Do mixéra pridáme ešte 4 banány a nepražený kakaový prášok. Rozmixujeme a základnú kašu máme hotovú. :)


Pohánkový základ, banány a kakao - mixneme dohromady

Kašu dozdobíme obľúbeným ovocím. Ja som tentokrát použila 2 veľké nadrobno nakrájané jablká a cca 20g goji. Vrch som posypala vrstvou kakaa.


Kašu dozdobíme podľa chuti - ovocím, surovým kakaom, škoricou, domácim medom, ...

Na tomto jednoduchom recepte mám rada to, že ho môžete ľubovoľne podľa svojej aktuálnej chuti a fantázie obmieňať :) - namiesto kakaa pridať škoricu či perníčkové korenie, namiesto banánov dať do mixéra jabĺčka či iné ovocie (alebo všetko dokopy). Na dozdobenie i ako prídavok do mixéra sa vynikajúco hodia aj čučoriedky, maliny, jahody či černice.

Prajem Vám príjemný chuťový zážitok :-)

Katka Janurka
Hryzka so zľavou
Objednajte si aktivovanú naturálnu bezlepkovú zmes Hryzka so zľavou 5% s použitím zľavového kódu TNJK01.
Facebook
Instagram

katka.janurka
Instagram
Komentáre:
03-12-2014 10:57

vyskúšal som to a je to super :) vďaka za recept
04-12-2014 21:02

Jej, no tak super :-) sme radi, že chutilo a spätná väzba veľmi potešila, ďakujeme! :-)
09-01-2015 10:32

Katka, dakujem za recept, zaujalo ma to hlavne preto ze som tiez vacsinou na raw strave, v lete na raw till 18, v zime sa snazim aspon na raw till 12 :) isto spravim,vyskusam a dam vediet, ale uz teraz viem ze bude chutit a aj telo si bude hoviet a cerpat mrte vyzivnych lato :-)
09-01-2015 19:56

Michal, rado sa stalo :-) ... Nech ti padne na úžitok, určite potom napíš dojem, poteší ma :-) ... Mne momentálne najviac šmakuje kombinácia pohánka+banány+čučoriedky (aj do mixéra aj na vrch posypať) :) ... tak dobrú chuť!
25-02-2015 15:35

Teď jsem to dokončila, první ochutnávka dopadla úspěšně, jen jsem tam přidala med a chia semínka. Jednoduchý a chutný recept. Pěkný den.
27-02-2015 13:30

Petra, ďakujem za odozvu - med a chia sú dobrý výber :-), som rada, že chutilo. Podobne, pekný deň.
Informovať ma o nových komentároch
© 2018 by Janurky - Peter Janura, Katarína Janurová