Výnimočná patentovaná zmes aktivovaných bezlepkových obilnín, orechov, semienok, ovocia goji a vlákniny psyllium. Je aktivovaná, bezlepková, zásaditá, naturálna - 100% RAW. Kompletný zdroj informácii o HRYZKE je na www.hryzka.sk. Jednoducho povedané výživné, chutné a zdravé raňajky pre celú rodinu.

Pri použití zľavového kódu TNJK01 budeš mať pri každom nákupe HRYZKY cez e-shop zľavu 5%. Je časovo neobmedzený a platí aj pre opakované nákupy. Pri objednávke je potrebné zadať kód do kolonky "Uplatniť zľavový kód" a kliknúť na tlačidlo "Prepočítať".



do e-shopu  

Recept na Pohánkovú kešu tortu

Autor: Katka Dátum: 27.2.2015 Zobrazenia: 2596 x

Kde bolo, tam bolo, boli raz dve sestry dvojičky - Pohánkové kešu tortičky, priamo zo zázračného Surového Zákuskova. Narodenie prvej zo sestier bolo plánované, no tá druhá sa narodila celkom nečakane, pretože Petrík dal namočiť príliš veľa pohánky a Katka to zase prehnala s množstvom lahodného kešu krému. Napriek tomu sa obom dostalo patričnej pozornosti, lásky, rozmanitosti ingrediencií a úžasných chutí. Nerobili sme medzi nimi rozdiely. Bohužiaľ, ich život nebol veľmi trvácny, pretože ako hodiny plynuli a zvečerievalo sa, tragicky nás opustili - tráviacim traktom. :D Jedna padla za vlasť na rodinnej oslave a tá druhá pošteklila bachorčeky našich kamarátov. No rozhodne na ne budeme radi spomínať a recept máme aj pre Vás.

Čo som použila na 1 tortu:

  • výkonný mixér alebo food processor (upozornenie od Petríka: Ak nemáte ozaj kvalitný mixér, banány nedávajte mrazené. Tiež pozor pri mixovaní hustejších zmesí, ak mixér nemá tepelnú poistku, mixujte v kratších úsekoch medzi ktorými ho nechajte vychladnúť.)
  • formu na tortu
Spodný korpus:
  • 300g pohánky (namočíme 24 hodín vopred)
  • 100g vlašských orechov
  • 20 kusov čerstvých datlí (alebo namočených sušených)
  • 4 PL medu / iného sladidla (alebo viac datlí)
  • cca 100g strúhaného kokosu
  • štipka himalájskej soli
Vrchná krémová plnka:
  • 250g kešu "natural" (namočené 24 hodín vopred)
  • 300g mrazených banánov (zrelé bodkované, natrhané na malé kúsky, v mraziaku cez noc)
  • 4 PL medu / iného sladidla
  • 5 kopcovitých PL kokosového oleja
  • 1 celý struk vanilky
  • šťava z jedného veľkého citróna
  • 2 hrste domácich malín a černíc
Na dozdobenie:
  • zmes domácich čučoriedok a jahôd (môžte použiť mrazené bobuľové ovocie z obchodu)
Postup:

Na korpus - Namočené vlašské orechy a pohánku prepláchneme a dáme do mixéra s čo najmenším množstvom vody (môžeme predtým nechať polhodinu odkvapkať v sitku). Podľa potreby priebežne mixujeme a pridáme datle, med a štipku soli. Rozmixovanú zmes dáme do nádoby a na zahustenie primiešame strúhaný kokos, ktorý vsaje prebytočnú vlhkosť a spevní "cesto". Rozotrieme ho do formy na tortu.


"cesto" v procese výroby

Na plnku - Kešu prepláchneme a hodíme do mixéra (alebo food processora) spolu s malinami a černicami. Pridáme citrónovú šťavu, med a v teplom vodnom kúpeli rozpustený kokosový olej. K tomu nadrobno nastrihaný struk vanilky a rozmixujeme. Nakoniec primixujeme mrazené banány, ktoré vytiahneme z mraziaku 15-30 minút pred použitím. Vznikne nám krémová "zmrzlinová" plnka. Rovnomerne ju rozotrieme vo forme na korpus. Dáme celú tortu stuhnúť do chladničky (na dlhšie) alebo do mraziaku (na 1-2 hodiny). Pred jedením dozdobíme tortu čučoriedkami, a jahodami alebo iným bobuľovým ovocím.

A tradááá, chutná tortička je na svete. :)

Tak dobrú chuť a nech Vám padne na úžitok,

Katka
>
<
X
Hryzka so zľavou
Objednajte si aktivovanú naturálnu bezlepkovú zmes Hryzka so zľavou 5% s použitím zľavového kódu TNJK01.
Facebook
Instagram

katka.janurka
Instagram
Komentáre:
Informovať ma o nových komentároch
© 2018 by Janurky - Peter Janura, Katarína Janurová