Výnimočná patentovaná zmes aktivovaných bezlepkových obilnín, orechov, semienok, ovocia goji a vlákniny psyllium. Je aktivovaná, bezlepková, zásaditá, naturálna - 100% RAW. Kompletný zdroj informácii o HRYZKE je na www.hryzka.sk. Jednoducho povedané výživné, chutné a zdravé raňajky pre celú rodinu.

Pri použití zľavového kódu TNJK01 budeš mať pri každom nákupe HRYZKY cez e-shop zľavu 5%. Je časovo neobmedzený a platí aj pre opakované nákupy. Pri objednávke je potrebné zadať kód do kolonky "Uplatniť zľavový kód" a kliknúť na tlačidlo "Prepočítať".



do e-shopu  

Nepečené čokoládové guľky

Autor: Katka Dátum: 11.1.2015 Zobrazenia: 57 x

Ďalším z vianočných sladkých počinov u nás boli nepečené (vegan) čokoládové guľky. :-) Bola som lenivá čokoľvek extra na Vianoce chystať, ale nakoniec sa niečo rýchlovkové predsa len zomňa vydralo. :D A tieto guľky zožali značný úspech aj u zvyšku rodinky, len sa tak po nich zaprášilo. :) Dokonca až tak, že ich o pár dní mamina urobila tiež - aj pre kolegyne v práci. :D Takže nech sa páči, jednoduchý recept a nachystajte si mixér. :)

Čo budeme potrebovať na samotné guľky?
  • 450g čerstvých datlí (alebo pár hodín namočených sušených)
  • 150g vlašských orechov (namočené 24 hodín vopred vo vode)
  • šťava z polky/celého citróna
  • 100-200g jemne mletých ovsených vločiek na zahustenie(pre bezlepkovú verziu napr. suchý strúhaný kokos)
Čokoládová poleva:
  • kokosový tuk/olej - množstvo podľa toho, koľko čokolády na polevu chcete :)
  • 2-3 PL kakaového prášku z nepražených kakaových bôbov
  • 2 čerstvé datle
Postup:

Deň vopred si potrebujeme nalúskať orechy a namočiť ich na cca 24 hodín do vody, ktorú 1-2x za tento čas prepláchneme. Pred použitím vodu z orechov zlejeme. Odkôstkujeme datle a vhodíme ich spolu s orechami do mixéra. Pridáme citrónovú šťavu. Ak máme výkonný mixér so šťúchadlom, tak nie je potrebné pridávať vodu na zriedenie a rozmixujeme. Ak si nie sme istí, či náš mixér pojme datle s orechami, podľa potreby pridáme trochu vody. "Cesto" nemusí byť úplne hladkej konzistencie. Vyberieme ho z mixéra do nádoby a hnietením ho zahustíme potrebným množstvom suchých ovsených vločiek (alebo strúhaným kokosom), ktoré z cesta vysajú prebytočnú vlhkosť. Čím viac vody sme použili pri samotnom mixovaní, tým viac budeme, samozrejme, potrebovať zahustiť. Vytvarujeme guľky a dáme na hodinku odstáť do chladničky (do mraziaku stačí kratšie).

Zatiaľčo máme guľky v chlade, vyrobíme si čokoládovú polevu. Dáme si zľahka rohriať kokosový olej, ktorý sa nám z tuhého stavu teplom krásne roztopí (teplota topenia už cca 24-26 stupňov). Vlejeme ho do mixéra, pridáme kakao a dve datle. Rozmixujeme a podľa chuti polejeme vychladené guľky, vďaka čomu nám stekajúca poleva veľmi rýchlo na guličkách stuhne. :)

A výsledok vyzerá nejako takto, dobrú chuť! :)

Z podobného sladkého rastlinného súdka máme pre Vás napr. aj tieto recepty:

>
<
X
Hryzka so zľavou
Objednajte si aktivovanú naturálnu bezlepkovú zmes Hryzka so zľavou 5% s použitím zľavového kódu TNJK01.
Facebook
Instagram

katka.janurka
Instagram
Komentáre:
Informovať ma o nových komentároch
© 2018 by Janurky - Peter Janura, Katarína Janurová